Vergoeding vertraging Air France

Als uw vlucht van Lufthansa meer met meer dan drie uur vertraging is dan heeft u mogelijk recht op een vergoeding.

De vertragingsduur wordt berekend aan de hand van de beloofde aankomsttijd en de werkelijke aankomsttijd. Zit hier meer dan 3 uur verschil tussen? U heeft dan mogelijk recht op een vergoeding vertraging Lufthansa. Check meteen of u recht heeft op een vergoeding.

Wetgeving

Europese wetgeving beschermd uw rechten als passagier. Een vertraagde vlucht van Lufthansa kan betekenen dat u recht heeft op een vertraging. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de vluchtafstand.

  • € 250,- compensatie bij een vlucht tot 1500 kilometer binnen de EU.
  • € 400,- compensatie bij een vlucht tussen de 1500 en 3500 kilometer.
  • € 600,- compensatie bij een vlucht van meer dan 3500 kilometer*

*Bij vluchten van meer dan 3500 kilometer waarbij de vertraging tussen de 3 en 4 uur bedraagt, heeft u volgens jurisprudentie van het Europese hof van justitie recht op een compensatie van € 300,-.

Verder mag er voor de luchtvaartmaatschappij geen sprake zijn van buitengewone omstandigheden als: noodweer, een staking van de luchtverkeersleiding of terreurdreiging. Lufthansa is in deze gevallen niet aansprakelijk waardoor zij ook geen vergoeding aan u hoeven te betalen. Meer weten over wetgeving? Klik hier.

Claimbird ontzorgt 

Een claim indienen en volgen kan u veel tijd kosten. Het duurt vaak enkele maanden (of langer) voordat u überhaupt reactie krijgt. Luchtvaartmaatschappijen doen er alles aan om uitbetaling van uw compensatie te voorkomen. Zo nemen zij juridische maatregelen om het claimproces te vertragen. Dit verlengt de doorlooptijd van een claim aanzienlijk.

Tip: Het terugvragen van een vergoeding kan tot twee jaar terug. Check dus ook snel uw oudere vertraagde vluchten in onze database. 

Inmiddels zijn wij bekend onder luchtvaartmaatschappijen en waaronder bij Lufthansa. Zij weten dat wij ons vastbijten in de zaak. Lufthansa gaat hierdoor sneller over tot betaling waardoor u snel over uw vergoeding kunt beschikken. Wacht niet langer, en check snel of u recht heeft op een vergoeding door een vertraagde Lufthansa vlucht. Het indienen van een claim duurt maar 5 minuten.

Check uw claim