Vergoeding Vertraging KLM

Als uw vlucht met KLM meer met meer dan drie uur vertraging is gearriveerd dan heeft u mogelijk recht op een vergoeding.

De vertragingsduur wordt berekend aan de hand van de uw geplande aankomsttijd en de werkelijke aankomsttijd. Wanneer dit verschil meer dan 3 uur is dan heeft u mogelijk recht op een vergoeding vertraging KLM. Check meteen of u recht heeft op een vergoeding.

Wetgeving

Europese wetgeving beschermt uw rechten als passagier. Een vertraagde vlucht van KLM kan dus betekenen dat u recht heeft op een compensatie. De hoogte van de compensatie is afhankelijk van de vluchtafstand.

  • € 250,- compensatie bij een vlucht tot 1500 kilometer binnen de EU.
  • € 400,- compensatie bij een vlucht tussen de 1500 en 3500 kilometer.
  • € 600,- compensatie bij een vlucht van meer dan 3500 kilometer*

*Bij vluchten van meer dan 3500 kilometer waarbij de vertraging tussen de 3 en 4 uur bedraagt, heeft u volgens jurisprudentie van het Europese hof van justitie recht op een compensatie van € 300,-.

Verder mag er voor de luchtvaartmaatschappij geen sprake zijn van buitengewone omstandigheden als: noodweer, een staking van de luchtverkeersleiding of terreurdreiging. In deze gevallen is KLM niet aansprakelijk en hoeft zij ook geen vergoeding aan u te betalen. Meer weten over wetgeving? Klik hier.

Claimbird ontzorgt 

Een claim indienen kan u veel tijd en moeite kosten. Het duurt vaak enkele maanden (of langer) voordat u überhaupt reactie krijgt. Luchtvaartmaatschappijen doen er alles aan om uitbetaling van uw compensatie te voorkomen. Zo proberen zij het claimproces te vertragen en nemen zij juridische maatregelen. Dit verlengt de doorlooptijd van een claim aanzienlijk.

Tip: Het terugvragen van een vergoeding kan tot twee jaar terug. Check dus ook snel uw oudere vertraagde vluchten in onze database. 

Inmiddels zijn wij bekend onder luchtvaartmaatschappijen en zo ook bij KLM. Zij weten dat wij ons vastbijten in uw zaak als zij uw vergoeding niet betalen. Hierdoor gaat KLM vaak sneller tot betaling over waardoor u snel over uw vergoeding kunt beschikken. Wacht niet langer, en check snel of u recht heeft op een vergoeding door een vertraagde KLM vlucht. Het indienen van een claim duurt maar 5 minuten.

Check uw claim