Vergoeding Vertraging Emirates

Wanneer uw vlucht met Emirates met meer dan drie uur vertraging is geland dan heeft u mogelijk recht op een vergoeding.

De vertragingsduur wordt berekend met uw geplande aankomsttijd en uw werkelijke aankomsttijd. Verschilt dit meer dan 3 uur? Dan heeft u mogelijk recht op een vergoeding vertraging Emirates. Check meteen of u recht heeft op een vergoeding.

Wetgeving

Europese wetgeving beschermt uw rechten als passagier. Een vertraagde vlucht van Emirates betekent wellicht dat u recht heeft op een vergoeding. De hoogte van de vergoeding hangt af van de vluchtafstand en van de duur van de vertraging. Zie het volgende overzicht m.b.t. de verhouding tussen de vluchtafstand en de hoogte vergoeding van de vergoeding.

  • € 250,- compensatie bij een vlucht tot 1500 kilometer binnen de EU.
  • € 400,- compensatie bij een vlucht tussen de 1500 en 3500 kilometer.
  • € 600,- compensatie bij een vlucht van meer dan 3500 kilometer*

*Bij vluchten van meer dan 3500 kilometer waarbij de vertraging tussen de 3 en 4 uur bedraagt, heeft u volgens jurisprudentie van het Europese hof van justitie recht op een compensatie van € 300,-.

Er is één uitzondering. Er mag voor de luchtvaartmaatschappij geen sprake zijn van buitengewone omstandigheden als: noodweer, een staking van de luchtverkeersleiding of terreurdreiging. In deze gevallen is de luchtvaartmaatschappij, in dit geval, Emirates niet aansprakelijk en hoeft zij ook geen vergoeding aan u te betalen. Meer weten over Europese wetgeving? Klik hier.

Claimbird ontzorgt 

Een claim indienen kan veel tijd en moeite kosten. Verder duurt het vaak enkele maanden (of langer) voordat u reactie krijgt. Luchtvaartmaatschappijen doen er alles aan om uitbetaling van uw compensatie te voorkomen. Zo proberen zij het claimproces te vertragen en nemen zij juridische maatregelen. Dit verlengt de doorlooptijd van een claim aanzienlijk.

Tip: Het terugvragen van een vergoeding kan tot twee jaar terug. Check dus ook snel uw oudere vertraagde vluchten in onze database. 

Inmiddels zijn wij bekend bij Emirates. Zij weten dat wij ons vastbijten in uw zaak als zij uw vergoeding niet betalen. Hierdoor gaat Emirates vaak sneller tot betaling over waardoor u sneller over uw vergoeding kunt beschikken. Wacht niet langer, en check snel of u recht heeft op een vergoeding door een vertraagde Emirates vlucht. Het indienen van een claim duurt maar 5 minuten.

Check uw claim