Vergoeding Vertraging Easyjet

Als uw Easyjet-vlucht meer dan drie uur vertraagd is dan heeft u mogelijk recht op een vergoeding.

De vertragingsduur wordt berekend aan de hand van de geplande aankomsttijd en de werkelijke aankomsttijd. Wanneer dit verschil groter dan 3 uur is dan heeft u mogelijk recht op een vergoeding vertraging Easyjet. Check meteen of u recht heeft op een vergoeding.

Wetgeving

Europese wetgeving beschermt uw rechten als passagier. Bij een vertraagde vlucht van Easyjet kan u mogelijk aanspraak maken op een vergoeding. De hoogte van deze compensatie is afhankelijk van de gevlogen afstand.

  • € 250,- compensatie bij een vlucht tot 1500 kilometer binnen de EU.
  • € 400,- compensatie bij een vlucht tussen de 1500 en 3500 kilometer.
  • € 600,- compensatie bij een vlucht van meer dan 3500 kilometer*

*Bij vluchten van meer dan 3500 kilometer waarbij de vertraging tussen de 3 en 4 uur bedraagt, heeft u volgens jurisprudentie van het Europese hof van justitie recht op een compensatie van € 300,-.

Verder mag er voor de luchtvaartmaatschappij geen sprake zijn van buitengewone omstandigheden. Denkt u aan: noodweer, een staking van de luchtverkeersleiding of terreurdreiging. In deze gevallen is de luchtvaartmaatschappij, Easyjet niet aansprakelijk en hoeven zij ook geen vergoeding aan u te betalen. Meer weten over wetgeving? Klik hier.

Claimbird ontzorgt 

Een claim indienen en haar voortgang monitoren kan tijdrovend zijn. Het duurt vaak enkele maanden (of langer) voordat u überhaupt reactie krijgt van de luchtvaartmaatschappij. Zij doen er dan ook alles aan om uitbetaling van uw vergoeding te voorkomen. Zo proberen zij het claimproces te vertragen en nemen zij juridische maatregelen. Dit verlengt de doorlooptijd van een claim aanzienlijk.

Tip: Het terugvragen van een vergoeding kan tot twee jaar terug. Check dus ook snel uw oudere vertraagde vluchten in onze database. 

Inmiddels zijn wij bekend onder luchtvaartmaatschappijen en zo ook onder Easyjet. Zij weten dat wij ons vastbijten in uw zaak. Hierdoor gaat Easyjet vaak sneller tot betaling over waardoor u vaak sneller over uw vergoeding kunt beschikken. Wacht niet langer, check snel of u recht heeft op een vergoeding door een vertraagde Easyjet vlucht. Het checken en het indienen van een claim duurt nog geen 5 minuten.

Check uw claim