Vergoeding bij vertraagde vlucht

Als uw vlucht meer met meer dan drie uur vertraging is aangekomen dan heeft u mogelijk recht op één vergoeding vertraging.

Eén vergoeding vertraging, vanaf 3 uur!

De vertragingsduur wordt berekend aan de hand van de uw geplande aankomsttijd en de werkelijke aankomsttijd. Wanneer dit verschil meer dan 3 uur is dan heeft u mogelijk recht op één vergoeding vertraging.

Geannuleerde vlucht / Overstap gemist

Ook bij de annulering van een vlucht en een gemiste overstap geldt het verschil tussen de geplande aankomsttijd en de werkelijke aankomsttijd. In deze gevallen telt de tijd tussen de geannuleerde vlucht / gemiste overstap en uw uiteindelijke aankomsttijd ook mee als vertragingstijd. Is uw vlucht geannuleerd en gaat de volgende vlucht 24 uur later, dan heeft u dus minimaal 24 uur vertraging ten opzichte van de geplande aankomsttijd. U heeft dan ook mogelijk recht op één vergoeding vertraging. Heeft u meer vragen? Check dan onze “veelgestelde vragen” pagina.

Vergoeding vertraging, Claimbird regelt het!

Hoogte vergoeding vertraging

Europese wetgeving beschermt uw rechten als passagier. Een vertraagde vlucht van kan dus betekenen dat u recht heeft op een compensatie. De hoogte van de compensatie is afhankelijk van de vluchtafstand.

  • € 250,- compensatie bij een vlucht tot 1500 kilometer binnen de EU.
  • € 400,- compensatie bij een vlucht tussen de 1500 en 3500 kilometer.
  • € 600,- compensatie bij een vlucht van meer dan 3500 kilometer*

*Bij vluchten van meer dan 3500 kilometer waarbij de vertraging tussen de 3 en 4 uur bedraagt, heeft u volgens jurisprudentie van het Europese hof van justitie recht op een compensatie van € 300,-.

Verder mag er voor de luchtvaartmaatschappij geen sprake zijn van buitengewone omstandigheden als: noodweer, een staking van de luchtverkeersleiding of terreurdreiging. In deze gevallen is de luchtvaartmaatschappij niet aansprakelijk en hoeft zij ook geen vergoeding aan u te betalen. Verder is het van belang dat de luchtvaartmaatschappij die uw vlucht uitvoert ook onder het Europees recht valt. Niet alle vluchten binnen Europa vallen hier onder. Dit zoeken wij graag voor u uit. Meer weten over uw rechten? Check onze “uw rechten” pagina.

Vergoeding vertraging door Claimbird

Eén vergoeding vertraging verkrijgen kost veel tijd en moeite. Het duurt vaak enkele maanden (of langer) voordat u überhaupt reactie krijgt. Luchtvaartmaatschappijen doen er alles aan om uitbetaling van uw compensatie te voorkomen. Zo proberen zij het claimproces te vertragen en nemen zij juridische maatregelen. Dit verlengt de doorlooptijd van een claim aanzienlijk.

Inmiddels is Claimbird bekend onder luchtvaartmaatschappijen. Zij weten dat wij ons vastbijten in uw zaak als zij uw vergoeding niet betalen. Hierdoor gaat de luchtvaartmaatschappij vaak sneller tot betaling over waardoor u snel over uw vergoeding vertraging kunt beschikken. Wacht niet langer, en check snel of u recht heeft op één vergoeding vertraging. Het checken van een claim duurt nog geen 5 minuten. Check je claim hier.

Check uw claim gratis!