Recht op vergoeding: Aansluitende vlucht gemist

Als uw eerste vlucht vertraagd of geannuleerd wordt, mist u waarschijnlijk uw aansluitende vlucht. Als u uiteindelijk met een nieuwe aansluitende vlucht later dan 3 uur op uw eindbestemming aankomt, heeft u recht op compensatie.

Hierbij is het echter van belang dat u beide vluchten als zijnde 1 boeking heeft aangeschaft. In dat geval is het de verantwoordelijkheid van de luchtvaartmaatschappij om u van A naar C te vervoeren zodat u arriveert op de afgesproken tijd.

Boekt u de vluchten los dan bent u zelf aansprakelijk voor tijdige aanwezigheid voor de aansluitende vlucht. Mist u door vertraging van uw eerste vlucht dan uw aansluitende vlucht dan krijgt u enkel compensatie over de eerste vlucht mocht deze daar in aanmerking voor komen. De aansluitende vlucht heeft u dan gewoon gemist. Hier kunt u geen compensatie of andere vergoeding voor krijgen.

Bij het verkrijgen van een compensatie bij vertraging met een of meer aansluitende vluchten kan betreffende wetgeving en jurisprudentie als ingewikkeld en omslachtig worden ervaren. Claimbird heeft alle ervaring in huis om u te helpen. Check uw claim nu gratis.

Wanneer uw claimcheck positief is kan Claimbird u op basis van “no cure, no pay” helpen om de compensatie te verkrijgen waar u recht op heeft. Deze compensatie kan oplopen tot € 600,-.

Check uw claim gratis!