Uw recht op vergoeding

De Europese Unie heeft een verordening ingesteld om consumenten te beschermen. Als gevolg hiervan bestaat er in sommige gevallen een recht op vergoeding voor de consument.

Deze rechten zijn vastgelegd in het Verdrag van Montreal, Europese Verordening (EG) 261/2004 en bijbehorende jurisprudentie van het Europese hof van justitie. Omdat het Europese regelgeving betreft, is het noodzakelijk dat u heeft gevlogen vanuit de Europese Unie, of van buiten de Europese Unie met een luchtvaartmaatschappij die gevestigd is de Europese Unie.

In de voorgenoemde regelgeving staat beschreven dat indien u met meer dan 3 uur vertraging op uw eindbestemming arriveert er een recht op vergoeding bestaat. Onder deze noemer vallen mede: de annulering van uw vlucht en instapweigering (de overboeking van uw vlucht). In de voorgenoemde regelgeving worden de onderstreepte situaties verschillend behandeld. Daarbij is er een uitzonderingssituatie waarbij er geen recht op vergoeding bestaat. Dit is als er sprake is van een zogenaamde buitengewone omstandigheid.

Meer informatie over uw rechten voor vergoeding

Het claimproces en de luchtvaartmaatschappijen

Een claim indienen voor een compensatie van de luchtvaartmaatschappij kan door de (juridische) rompslomp erg lang duren. Het duurt vaak lang (of u krijgt helemaal geen reactie) voor u een antwoord krijgt over uw claim. In veel gevallen worden claims onterecht afgewezen doordat er een beroep wordt gedaan op de aanwezigheid van een buitengewone omstandigheid. In dit geval kunt u niet controleren of de luchtvaartmaatschappij dit beroep terecht doet.

Wij kunnen dit wel voor u nagaan doordat wij beschikken over een database waarin wij relevante vluchtgegevens opslaan en kunnen raadplegen. Zo beschikken wij direct over de juiste gegevens zodat wij deze kunnen voorhouden aan de luchtvaartmaatschappij. Op deze manier ontzorgt Claimbird u als passagier. Check uw claim nu gratis!

Wanneer uw claimcheck positief is bestaat er recht op vergoeding. Claimbird kan u op basis van “no cure, no pay” helpen om uw vergoeding te verkrijgen. Deze vergoeding kan oplopen tot € 600,- per persoon.

Check uw claim gratis!